V&G coördinatie bij de vernieuwing van Stationsrenovatie Oostlijn Amsterdam in opdracht van Hegeman.

Over het project

Na 35 jaar waren de metrostations van de Amsterdamse Oostlijn stations toe aan een grote onderhoudsbeurt. De Metro Oostlijn loopt van Centraal Station naar Amsterdam Zuidoost en omvat vijf ondergrondse en elf bovengrondse stations.

Om reizigers een veiliger gevoel te geven, werd er meer licht en ruimte in de stations gebracht. Stations waar meer reizigers komen, zoals Weesperplein, kregen extra trappen en liften. De renovatie startte in maart 2016 bij station Holendrecht en de gehele renovatie van de 16 stations duurde ruim 2,5 jaar en werd eind 2018 afgerond.

Hegeman voerde het project uit in samenwerking met De Groot Installatiegroep en Architectenbureau Group A. Het architectenbureau ontwikkelde een ontwerpvisie gebaseerd op het verbeteren van sociale veiligheid, comfort en identiteit. Het doel was om een modern metrosysteem te creëren dat adequaat functioneert, overzichtelijk georganiseerd is en prettig in het gebruik. En dit allemaal zonder het DNA van de metrolijn te ontkennen of af te breken.

Bron: hegeman.com

holendrecht

Onze rol in het project

Namens Synergie projectmanagement was er een V&G Coördinator werkzaam op dit project.

Info

Projectnaam:
V&G coördinatie stationsrenovatie Oostlijn Amsterdam
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam Dienst Metro & Tram
Opdrachtnemers:

Hegeman Bouw & Infra

Locatie:
Amsterdam
Projectomzet:
€ 135 mio
Projectfase:
Afgerond
Oplevering:
Eind 2018